27 Şubat 2015 Cuma

Likya Yolu kitabının yeni baskısı Hil Yayınları'ndan çıktı

1999 yılında Likya Yolu projesini hayata geçiren Kate Clow'un 'Likya Yolu' kitabının yeni Türkçe baskısı, Türkiye'nin Kültür Rotaları arşivini oluşturmayı amaçlayan Pandora - Hil Yayınevi tarafından önümüzdeki hafta itibariyle satışa sunulacaktır.

Kitapta, yürüyüşünüz öncesi ihtiyacınız olabilecek tüm bilgi, detaylı açıklamalar, her bir bölüm için gereken süre, rakım tabloları, tarihi yerler ve Olimpos Dağı hakkında bilgiler yer almaktadır. Kitap ayrıca Kalkan, Kaş, Demre, Adrasan, Çıralı, vb. köy ve kasaba hakkında kapsamlı bilgiyi de içermektedir.

Mayıs 2014'te İngilizcesi çıkan bu yeni baskıda, fazladan iki gün daha ve rotadaki diğer değişiklik ve güncellemeler de eklenmiştir. Kitabın içerisindeki harita da güncellenmiştir ve haritayla beraber bu kitap, hem yeni i-phone aplikasyonu hem de internet sitesini tamamlayıcı niteliktedir. Kitabı, önümüzdeki hafta itibariyle www.trekkinginturkey.com adresinden sipariş edebilirsiniz.














 
Kaynak : Culture Routes Society (Kültür Rotaları Derneği) facebook sayfası
https://www.facebook.com/CultureRoutesSociety?fref=nf
 

19 Şubat 2015 Perşembe

Sarıkamış Parkurları Magma dergisi'nde

Magma dergisi Şubat-Mart 2015 sayısında Sarıkamış Yürüyüş Parkurları'na yer verdi. 'Sarıçam Ormanlarında Dört Mevsim' başlıklı yazıda yürüyüş, bisiklet ve jip safari parkurlarını gösteren bir harita ve ayrıntılı rehber de var.


11 Şubat 2015 Çarşamba

Ardahan, Kars ve Sarıkamış kitapları www.trekkinginturkey.com sitesinde satışa sunuldu

Ardahan, Sarıkamış ve Kars kitapları www.trekkinginturkey.com sitesinde Türkçe ve İngilizce olarak satışa sunuldu.















Ardahan ve Sarıkamış Yürüyüş Parkurları, Kars Turizm Keşif Rehberi hediyeli – Ersin Demirel. 2+1 kitaplık set.

Türkiye’nin doğu illerinin en güzel bölgelerine trekking rehberi.
Bu kitap setinde yerel tarih ve kültürel yerlerin yanı sıra trekking rotaları, bisiklet rotaları ve jip turu rotaları bulunuyor. Her kitapta yerel ören yerleri, doğa notları, kalınacak yerler ve bir harita var. Bu kitaplar, Türkiye’nin Doğu’sundaki az bulunan yerleri keşfetmenize yardımcı olacak.


Ardahan ve Sarıkamış kitaplarının yanında Kars Turizm Keşif Rehberi hediye.

Ardahan Yürüyüş Parkurları – 152 sayfa, renkli; Sarıkamış Yürüyüş Parkurları – 152 sayfa, renkli ve Kars Turizm Keşif Rehberi – 120 sayfa, renkli