4 Şubat 2012 Cumartesi

Çorum, Kültür Yolları Çalıştayı'na Ev Sahipliği Yapıyor

Kültür Yolları Çalıştayı Başladı (04.02.2012)
Kültür Yolları Çalıştayı’nın ikincisi bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan’ın katılımıyla Çorum Müzesi’nde başladı.

2 gün sürecek çalıştayın bugünkü kısmı 2 oturum şeklinde gerçekleştiriliyor. Sabah yapılan oturumda Kültür Yollarının Avrupa Konseyi Kültür Yolları ile Entegrasyanu ele alınırken öğleden sonra ise Kültür Yolları Alanında Proje Çalışmaları, Fon Kaynakları ve AB Projeleri ele alınıyor. Yarın ise çalıştay kapsamında Hitit Yolu Yürüyüş Parkurları inceleme gezisi yapılacak.

Bugün başlayan çalıştaya Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Vali Nurullah Çakır, Kültür ve Tüzm Bakanlığı Temsilcisi Ece Yiğit, Avrupa Birliği Delegasyonu Temsilcisi Alperto D’alessandro, Unesco Kültür Rotaları Komite Başkanı Mehmet Kalpaklı, Bilken Üniversitesi’nden Orhan Hallik, AB Delagasyonu Temsilcisi Seda Erden, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Sema Marangoz ile Alacahöyük Belediye Başkanı Rıza Bek ve çok sayıda kişi katılıyor.

Müsteşar Özaslan’ın Kültür Çalıştayı boyunca Çorum’da olacağı belirtildi. Çalıştayın birinci günü Çorum Müzesi’nde yapılacak olan programa katılan Özaslan, yarın da çalıştay kapsamında düzenlenen Hitit Yolu Yürüyüş Parkurları’nda inceleme gezisine katılacak. Müsteşar Özaslan, Hitit Barajı yürüyüşünün ardından Çorum’dan ayrılacak.

DENEYİMLİ İSİMLER ÇORUM’DA
Çorum’da ikincisi düzenlenen Kültür Yolları Çalıştayı’na bu alanda çalışma yapmış çok sayıda kişi de katılıyor. Türkiye’nin önemli turizm ve kültür yollarını hazırlayan yerli ve yabancı bilim insanları,  Çorum’a  gelerek  deneyimlerini paylaşıyor. Likya  Yolu’nu  hazırlayan Kate Clow, Evliya Çelebi Yolu’nu hazırlayan Caroline Finkel, İbrahim  Yolu’nu  hazırlayan  Alison  Tanik  ve Mehmet Oymak, Frig Yolu’nu hazırlayan Hüseyin Sarı, Yenice, İstiklal ve Hitit Yolu’nu hazırlayan Ersin Demirel, Küre Dağları’nı hazırlayan Ercan Yeni, İpek Yolu’nu hazırlayan Chris-Başak Güner, Karia Yolu’nu hazırlayan Altay Özcan, Kaçkar Yolu’nu hazırlayan Zafer Onay, Sultan Yolu’nu hazırlayan Meftun Kutlu, St Paul Yolu’nu hazırlayan İbrahim Ağartan, Walks İn Turkey’i hazırlayan Brian Humphries, Faralya-Kapa’ı hazırlayan Nihat Tokdil, Evliya Çelebi’yi hazırlayan Ercihan Dilari, Kültür Yolları Çalıştayı’na katılıyorlar.