18 Kasım 2011 Cuma

Gastronomi Yolu tanıtıldı

Kızılırmak Havzası Çorum Gastronomi Yolu Projesi’yle ilgili çalışmalar sürdürülüyor...

Konuyla ilgili olarak Çorum Valiliği bünyesinde bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Çorum Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Çorum Müze Müdürü Dr. Önder İpek, Yerel Rehber ve Proje Uzmanı Ersin Demirel ile görevliler katıldı. Demirel’in proje hakkında bir sunum yaptığı toplantıda projeye dair sorular soruldu ve karşılıklı fikir alışverişi sağlandı.

Çorum Valiliği’nce geçen yıl hazırlanan ve uygulamaya konulan Hitit Yolu Projesi’nin ardından başlatılan Kızılırmak Havzası Çorum Gastronomi Yolu çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Demirel, “Proje kapsamında Kızılırmak Havzası boyunca uzanan yerleşim birimlerinin kültürel, tarihsel ve doğal güzellikleri değerlendiriliyor. Geleneksel ve özgün yemek kültürünün etrafında çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışma sırasında öncelikle Kızılırmak Havzası’ndaki Çorum’a bağlı ilçelerin mutfaklarının özellikleri, geleneksel sofra düzeni ve kullanılan ekipmanlar, pişirme yöntemleri ve özel gün yemekleri araştırılacak” dedi.

12 Kasım 2011